Vezi programul centrelor Elskin in secțiunea CONTACT
bucuresti@elskin.ro / cluj@elskin.ro
Bucuresti - 0720 155 055 / Cluj - 0749 315 976

Blog-ul Elskin Beauty Clinic

Știri și noutăți despre Elskin Beauty Clinic
Despre Elskin Beauty Clinic și epilarea E-light cu Elisabeta Silion
23
mart.

Interviu cu Elisabeta Silion, manager Elskin Beauty Clinic, despre tehnologia de epilare definitivă E-light

Despre Elskin Beauty Clinic  și epilarea E-light cu Elisabeta Silion

Elisabeta Silion, manager Elskin Beauty Clinic, a răspuns la câteva întrebări referitoare la tehnologia de epilare definitivă E-light.

Ce trebuie să știm despre epilarea E-light desfășurată în cadrul clinicii Elskin?

Tehnologia de epilare definitivă E-light integrează lumina intens pulsată și radiofrecvența bipolară și este singurul tratament cu IPL ce poate fi efectuat pe toate tipurile de piele, de la cea mai deschisă până la cea mai închisă și, de asemenea, pe toate tipurile de fir de păr, de la cel mai gros și închis la culoare, până la cel subțire și depigmentat.

Procedura de epilare cu E-light este mai eficientă la persoanele cu părul mai închis la culoare, care conține mai mult pigment (melanină), datorită faptului că se absoarbe o cantitate de energie mai mare și distrugerea foliculului de păr este mai rapidă. Părul deschis sau cel fin, subțire, va fi mai dificil de eliminat. Nu se poate îndepărta părul cărunt, alb sau decolorat din cauza lipsei de melanină în firul de păr.

Cum afectează epilarea E-light foliculii piloși?

Aparatul de epilare definitivă emite impulsuri de lumină care sunt apoi absorbite de pigmentul din firul de păr (melanina), fiind convertite în căldură (energie termică), distrugând, la o temperatură de 60-70 de grade părul și foliculul pilos, făcând imposibil să mai crească din nou firele de păr.

Câte zone se pot face în cursul unei ședinte de epilare E-light?

În cursul unei ședințe de epilare definitivă cu tehnica E-light se pot trata una sau mai multe zone, chiar și întreg corpul, în funcție de cerințele și necesitățile clientei.

Cât de des trebuie să venim la salon pentru ședintele de epilare E-light?

În urma unei prime ședințe de epilare definitivă E-light, părul începe să cadă, proces care durează 1-2 săptămâni, fiind eliminate aproximativ 40-60% din totalul firelor de păr. În timp, după câteva ședințe, încep să crească fire de păr mai fine și mai deschise la culoare. Numărul firelor de păr ramase scade de la o ședință la alta.
Tratamentul necesită 6-10 ședințe în funcție de tonul pielii, culoarea firelor de păr și zona tratată. Intervalul între ședinte este de 4-6 săptămâni, în funcție de ritmul de creștere a noilor fire de păr.
Persoanele cu piele mai închisă la culoare sau cu fire de păr deschise vor necesita câteva ședințe în plus. Tratamentul de fotoepilare definitivă nu poate distruge toti foliculii de păr dintr-o anumită zonă, fie ea axial, inghinal sau gambe. Câteva fire de păr vor mai exista, dar mult mai subțiri și deschise la culoare.
Procentele de eliminare definitivă a firelor de păr sunt variabile, în funcție de individ și de zona tratată. Ele sunt cuprinse între 80-95% pentru zonele axilei, inghinal sau picioare, unde există fir de păr mai gros și 70% pentru zona feței, unde firul de păr este mai depigmentat și mai subțire.

Pentru întreținere vor fi necesare ședințe de epilare E-light toată viața?

Ședințele de întreținere sunt recomandate o dată, de 2 ori pe an, pentru a menține rezultatele tratamentului.

Se pot face și alte tratamente cosmetice pe zonele tratate pentru epilare definitivă?

Epilarea definitivă nu afectează pielea , astfel , se pot efectua și alte tratamente cosmetice pe zonele tratate. De menționat că sunt contraindicate alte proceduri în ziua în care este efectuată epilarea deoarece este posibil ca pielea pacientei să se înroșească în urma procedurii. Astfel, trebuie evitate sauna, băile fierbinți, peelinguri, exfoliere sau alte proceduri care pot agresa pielea.

Leave a Reply

Elskin - Beauty Clinic