Vezi programul centrelor Elskin in secțiunea CONTACT
bucuresti@elskin.ro / cluj@elskin.ro
Bucuresti - 0720 155 055 / Cluj - 0749 315 976

Mezoterapia virtuală (dermoporația)

Mezoterapia virtuală (dermoporația) este o alternativă modernă a mezoterapiei clasice, o terapie ce nu implică ace, anestezie și perioade de recuperare.

Mezoterapia virtuală reprezintă o terapie inovatoare de excepție, fiind printre puținele tratamente ce permit introducerea în profunzime a substanțelor active. De regulă, din ingredientele unei creme, foarte puține – numai 5% ajung efectiv în profunzime. Prin intermediul tratamentului de dermoporație, dintr-o singură aplicare pătrund 95% din ingredientii activi în straturile profunde ale pielii.

Cu ajutorul unui curent electric, aparatul de mezoterapie introduce în structura pielii cocktail-uri ce conțin vitaminele, mineralele, aminoacizii de care aceasta are nevoie pentru hrănire și rejuvenare, stimulându-i metabolismul, microcirculația sangvină și odată cu acestă sinteză de noi fibre de colagen și elastină. Rezultatele sunt vizibile imediat după tratament, pielea este vizibil mai fermă, mai elastică și mai luminoasă, având un aspect odihnit, întinerit, efectul menținându-se pentru o perioada mai lungă de timp.

Mezoterapia virtuală utilizează doi curenți simultani, cu efecte complementare:

• Curentul alternativ – rectangular creează un fenomen numit electroporație care mărește porii epidermei de aproximativ 400 de ori,  ceea ce îi conferă un grad ridicat de permeabilitate, determinând o intensificare a fluxului sangvin tranzitoriu. Practic, permite deschiderea temporară a barierei fosfolipidice și formarea  unor canale de trecere, prin care substanțele active din serumurile folosite vor ajunge la celulele țintă.

• Curentul galvanic sau continuu produce electroforeza (electro-osmoza) și este folosit pentru penetrarea în straturile profunde ale pielii a ingredientelor active din cocktail-ul cosmetic. În funcție de problema tratată, se folosește un anumit cocktail care se aplică direct pe piele, substanțele fiind introduse în derm (stratul mijlociu al pielii) prin intermediul unui aplicator facial sau corporal. Această tehnică permite dispersia omogenă a substanțelor în straturile profunde ale pielii. Este o metodă complet nedureroasă, tratamentul constând într-un masaj placut care oferă și relaxare totală. Având un amperaj mic a cărui intensitate și direcție rămân constante în timp, curentul galvanic are rolul de a spori metabolismul celular, determinând o vasodilatare superficială.

Concomitent cu tratamentul de dermoporație se folosește și terapia LED – o terapie complementară ce ajută la arderea grăsimilor, dar în același timp stimulează și un răspuns din partea sistemului imunitar, întărind capacitatea organismului de autovindecare. Retenția de apă și toxine este redusă și ea la minim. Terapia LED este complet non-agresivă și non-invazivă pentru organism. Deși asemănătoare cu laserul, terapia LED se propagă pe o suprafață mai mare și nu emite suficientă putere pentru a distruge țesutul, ci doar pentru a stimula un răspuns de autovindecare din partea organismului. De asemenea, stimulează producția de colagen, reduce producția de melanină și are rol complementar în ședințele de tratare a ridurilor, în ședințele de tonifiere musculară și de fermitate a epidermei.

La finalul ședinței de mezoterapie se efectuează dermocrioforeza, care se bazează, practic, pe răcirea superficială a zonei tratate, folosind temperaturi scăzute pentru a reduce temperatura țesuturilor. Ceea ce se obține imediat este o serie de efecte de termo-reglare.

Recomandări mezoterapie la nivel corporal: celulita de orice grad, aglomerări de grăsimi inestetice localizate pe gambe, coapse, fese, șolduri, abdomen, brațe, zone cu retenție de apă, relaxare cutanată, remodelare corporală, vergeturi și cicatrici, este ideală pentru tratarea senzațiilor de picioare grele și dureri musculare, întrucât reduce tensiunea și elimină efectele stresului.

Rezultate obținute la nivel corporal prin mezoterapie:

   • decongestionarea țesutului prin intesificarea fluxului sangvin, a microcirculației și a drenajului limfatic;
   • efect puternic anticelulitic și lipolitic datorită igredientelor active introduse în derm: L-carnitina, guaranina, cofeina, teobromina, extract de aceba, extract de iedera, extract de fucus, extract de Centella Asiatica, extract de Yerba Mate, etc.;
   • prevenirea creșterii adipocitelor și a depozitarii de lipide;
   • scăderea în grosime și volum a celulelor de grasime;
   • efect de fermitate și creștere a tonusului pielii;
   • efect stimulant, energizant;
   • diminuarea telangiectaziilor.

Recomandări mezoterapie la nivel facial: ideal pentru îmbunătățirea vizibilă imediat a calității și elasticității pielii, pentru activarea procesului de reparare și restructurare celulară, piele deteriorată de soare, piele uscată și deshidratată, lipsa de fermitate și elasticitate a pielii, hiperpigmentare, ten tern și obosit, etc.

Rezultate obținute la nivel facial prin mezoterapie:

   • atenuează ridurile și liniile de expresie reducând densitatea, adâncimea și volumul ridurilor mimice;
   • închide porii și rezolvă multe dintre problemele porilor măriți;
   • efect de netezire imediată a pielii;
   • efect de lifting facial alături de efect de fortifiere și întindere pe termen lung;
   • redă luminozitatea și fermitatea pielii;
   • hidratează intensiv pielea și regenerează în profunzime
   • diminuează leziunile de pigmentare, cuperoza/rozaceea, acneea;
   • reconturează ovalul facial;
   • atenuează cearcănele;
   • uniformizează tenul;
   • tratează pungile de sub ochi, textura flască, gâtul și bărbia dublă.

Un tratament de mezoterapie facială este oricând binevenit, completând cu succes curățarea tenului prin microdermabraziune, fără a agresa pielea, însă cu efecte instantanee de hidratare și revigorare a tenului.

Un tratament intensiv facial în cadrul Elskin Beauty Clinic constă, în general, într-o serie de 4-6 ședințe, cu o durată de 15 miunte/ședință.

La nivel corporal, seria de tratamente este formată din 8-10 ședințe și dureaza 30 minute/ședință.

Ședințele de mezoterapie, atât cele faciale cât și cele corporale se efectuează la o distanță de 4-5 zile între ele. Un tratament exact va fi stabilit pentru fiecare caz în parte, în funcție de problemă, vârstă și evoluție.

Substanțele active utilizate în mezoterapia fără ace sunt, în principiu, substanțe existente în organismul uman a căror cantitate se diminuează pe parcursul vieții. Acestea fac parte din categoriile aminoacizilor, vitaminelor, enzimelor și antioxidanților, create pentru regenerarea profundă a pielii, revitalizare și încetinirea simptomelor de îmbătrânire a pielii.

Elskin - Beauty Clinic