Vezi programul centrelor Elskin in secțiunea CONTACT
bucuresti@elskin.ro / cluj@elskin.ro
Bucuresti - 0720 155 055 / Cluj - 0749 315 976

Epilare definitivă – Diode Laser

Epilarea definitivă cu diode laser este cea mai revoluționară tehnologie în domeniu

Diode laser este cea mai revoluționară tehnologie în domeniul epilării definitive, putând fi efectuată pe toate tipurile de piele, oricând, inclusiv pe pielea bronzată. Procedura este una ne-dureroasă și non-invazivă – parametrii fiind setați computerizat în funcție de ten. În plus, aparatul are un sistem de răcire încorporat care face ca epilarea să fie sigură și fără durere.

Folosind tehnologia Laser Diode din clinica Elskin Beauty Clinic, firele de păr vor cădea în proporție de 60-70% încă de la prima ședință.

Cum funcționează?

Aparatul are o frecvență de repetiție de până la 5 Hz, iar folosirea diferitelor mărimi de spot face ca experiența Diode Laser să fie rapidă și eficientă. Sunt folosite impulsuri foarte scurte cu doze mari de energie, focalizate pentru distrugerea firului de păr. Aparatul este prevăzut cu o putere maximă de 120J, mult mai mare decât a tehnologiei SPL.

Epilarea laser afectează rădăcina firelor aflate în faza activă de creștere, cele aflate în repaus nu sunt afectate.  Raza laser ajunge la o adâncime de 2 – 5 mm sub piele în zona afectată, adâncime la care se află foliculul de păr. La cea mai eficientă dozare nu se trece de această distanță, astfel că organele interne nu sunt afectate. Pigmenții de melanină din foliculii de păr absorb radiația laserului și se transformă în căldură. Temperatura din rădăcina părului ajunge la 60-70 de grade și astfel rădăcina firului de păr este distrusă, fiind oprită alimentarea firului.

Întregul păr de pe corpul uman se află în 3 stadii diferite: anagen-activ, catagen-repaus și telogen-cădere. Din această cauză nu este posibilă eliminarea întregii pilozități de pe corp într-o singură ședință. Durata tratamentului variază în funcție de culoarea tenului, de pigmentul părului și de grosimea și densitatea firelor.

În timpul tratamentului pacientul trebuie să poarte o pereche de ochelari pentru a-și proteja ochii de lumina laserului indiferent de zona pielii ce necesită tratament, iar esteticianul va purta și el o astfel de pereche de ochelari. În timpul unei ședințe, esteticianul va emite cu ajutorul laserului impulsuri de lumină continue pe pielea pacientului ce necesită tratare (într-o ședință se pot trata mai multe zone, chiar și întreg corpul). Aceste impulsuri de lumină se vor simți ca niște mici înțepături, însă disconfortul este eliminat de gelul de răcire conductor special conceput pentru tratamentele laser.

Recomandările specialiștilor Elskin Beauty Clinic

 • Se recomandă ca zona tratată să nu fie expusă la soare/solar o săptămână înainte și după procedură (valabil și pentru tratamentul de rejuvenare facială)
 • Se recomandă să nu se folosească metode de smulgere cu 20 de zile înainte de epilare (doar lama este recomandată). Sunt necesare aproximativ 4-6 ședințe (în funcție de nuanța tenului, grosimea și densitatea firelor de păr, pigmentul părului), efectuate la 6-8 săptămâni distanță.
 • Între ședințe, firele de păr nu trebuie îndepărtate prin metode de smulgere, ci cu lama, foarfeca sau crema epilatoare; motivul este permiterea formării rădăcinii firelor de păr ce urmează a fi supuse la impulsuri.
 • După încheierea ciclului de ședințe se recomandă o ședință de întreținere pe an.

Când și ce nu se recomandă:

 • Procedura nu este recomandată persoanelor cu fire de păr albe, cărunte – care și-au pierdut pigmentul
 • Femeilor însărcinate sau care alăptează
 • Persoanelor cu boli de piele, inclusiv cancer
 • Persoanelor cu alergie la soare
 • Persoanelor cu dereglări hormonale le recomandăm o combinație de tratament medicamentos alături de laser și un număr mai mare de ședințe.
 • Utilizarea de medicamente fotosensibile și/sau antibiotice: pentru siguranță, vă rugăm să anunțați esteticianul de tratamentele urmate .
 • Tatuajele și semnele vor fi acoperite și protejate pe întreaga durată a tratamentului și nu vor fi expuse fascicolelor luminoase

Reacții adverse posibile

 • S-au observat, în puține cazuri : roșeața zonei, posibilă pigmentare a pielii, umflături și cicatrici.

Avantajele laserului diode față de alte metode de epilare definitivă:

 • Diode Laser are un mod de lucru continuu, asemănător unui masaj, nepermițând astfel să rămână zone neacoperite. În cazul tehnologiei IPL se lucrează impuls cu impuls, riscând astfel să nu se acopere întreaga zonă uniform.
 • Rădăcina este distrusă asigurându-se, astfel, o epilare definitivă
 • Rezultatele apar în mai puține ședințe
 • Este un procedeu ne-dureros
 • Tratamentul poate fi efectuat oricând, inclusiv pe piele bronzată.
 • Pe parcursul ședințelor de epilare laser, pielea dumneavoastră va deveni catifelată și luminoasă, fără fire sub piele sau foliculită

Folosind tehnologia Diode Laser din clinica Elskin Beauty Clinic, veți scăpa de ședințele dese și dureroase de epilare cu ceară sau epilator, economisind astfel, timp și bani.

Vă așteptăm cu drag în clinica Elskin Beauty Clinic!

Elskin - Beauty Clinic